Już po raz czwarty Hotel Atut**** będzie gospodarzem oraz współorganizatorem Mistrzostw Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra. Od 2015 roku zmaganiom profesjonalnych kucharzy z całego kraju towarzyszą wymagający sędziowie w postaci autorytetów branży kulinarnej, goście specjalni, liczne degustacje oraz widowiskowe atrakcje.
Historia jesiotra sięga prawie 250 mln lat wstecz. Nazywany królewską rybą ze względu na swoje walory smakowe, wartości odżywcze i brak ości, jesiotr często gościł na dworskich stołach. Jednak pod wpływem zmieniających się warunków atmosferycznych gatunek te niemal całkowicie wyginął.
Aktualnie największe łowiska specjalizujące się w hodowli jesiotra i produkcji kawioru znajdują się w najbliższych okolicach Hotelu Atut****.
Ekskluzywny konkurs z jesiotrem i czarnym kawiorem w roli głównej zyskuje z każdym rokiem wiekszą liczbę entuzjastów. Jego tradycja wpisała się na stałe w kalendarz branży kulinarnej w Polsce. Dodatkowo elegancka Gala zwieńczająca Mistrzostwa to ekscytujący moment wręczenia nagród wyróżnionym drużynom, wyborne jedzenie Restauracji Yesiotr i wspaniała zabawa do rana.
Zapraszamy na Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra, w których każda edycja rodzi niesamowite emocje i zaskakujące dania!
IV Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra zaplanowane na 10 marca 2018r. zapowiadają się wyjątkowo ekscytująco! Mistrzostwa po raz pierwszy w swojej historii został konkursem nominowanych do Kulinarnego Pucharu Polski. W składzie jury konkursy zobaczymy w tym roku m.in. Ewę Wachowicz, Jerzego Pasikowskiego oraz Adama Dmyterko. Na gości oprócz kulinarnej rywalizacji czekają liczna atrakcje i pokazy!