rotator 11
Koperta


W drugą niedzielę sierpnia (tj. 12.08.2012 r.) odbyła się kolejna odsłona projektu „Radio na plaży”. Tym razem we współpracy z Radiem Konin gościliśmy na plaży Ośrodka Wypoczynkowego „Przystań Gosławice”, gdzie wspólnie z gospodarzami  realizowaliśmy akcję pn. „Ugotowani na przystani”.   

Słoneczna aura tego dnia sprawiła, że był to doskonały czas by spróbować swoich sił podczas wielkiego gotowania nad Jeziorem Pątnowskim. Nad całokształtem grillowego święta czuwał warszawski kucharz Rafał Lorenc, którego dań z karkówki i wołowiny mógł skosztować każdy kto tego dnia odwiedził „Przystań Gosławice”.           

Oprócz smakowania przyrządzanych potraw, nie zabrakło również miejsca na rywalizację. Tego bowiem dnia o palmę pierwszeństwa kulinarnego rzemiosła rywalizowały trzy zespoły, których głównym celem było stworzenie potrawy wyjątkowej zarówno pod kątem estetyki, a przede wszystkim wysublimowanego smaku. Sztuka ta udała się zespołowi o niezbyt wdzięcznej nazwie „Kuchary”, które swoim „Mięsnym Jeżem” podbiły serca jury oraz większości plażowiczów Ośrodka Wypoczynkowego „Przystań Gosławice”.          

Niedziela nie stała tylko pod znakiem grillowania, ogromnym entuzjazmem cieszyły się bowiem fantastyczne owocowe i warzywne wariacje autorstwa Pani Ewy Zakrzewskiej. Jak mówi jedna z uczestniczek „Ugotowanych na Przystani” – Do tej pory, tak wyjątkowe kompozycje miałam okazje oglądać tylko w Telewizji. Teraz przyszło mi bliżej poznać pojęcie carvingu, a przede wszystkim skosztować jak orzeźwiająco smakują te nietuzinkowe rzeźby!  

Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć i wysłuchania opinii osób goszczących tego dnia na „Przystani w Gosławicach”!!!

Zdjęcia: LOT „Marina”

HerbHerbHerbHerbHerbHerbHerbHerbHerbHerbHerbHerbHerbHerbHerbHerbHerbHerbHerbHerbHerbHerbHerbHerbHerbHerbHerbHerbHerbHerbHerbHerbHerbHerb
Realizacja LM Internet
projekt graficzny Artilon