W listopadowym menu AgroSkansenu Leśna Polana niepodzielnie królować będzie gęś! Od 6 do 29 listopada AgroSkansen zaprasza na „Biesiadę z gęsią”. A w menu:
PRZEKĄSKI
1. Pasztet z gęsi z sosem tatarskim
2. Smalec z gęsi, chleb wiejski, ogórek kwaszony
3. Sałatka z grillowaną piersią gęsi
4. „Gęsi pipek” na ciepło
5. Pieróg z gęsiną
DANIE GŁÓWNE
1. Czarnina z kluskami ziemniaczanymi / rosół
z wiejskiej kury z makaronem
2. Gęś nadziewana mięsem z pieczonymi jabłkami
3. Kluchy ziemniaczane „Janiny”
4. Dodatki:
· sos pieczeniowy
· buraczki
· zestaw surówek
DESER
1. Pączek, sernik lub szarlotka
2. Kawa, herbata, sok
Rezerwacje pod numerem telefonu 63 270 41 27 lub drogą elektroniczną na adres lesna.polana@wp.pl.